Gå til indhold
Velkommen til Squashlife - din squashspecialist!
Velkommen til Squashlife - din squashspecialist!
Hvordan indlægssåler i squashskoen kan hjælpe dig

Hvordan indlægssåler i squashskoen kan hjælpe dig

Indlægssåler kan være effektivt for dig, der oplever smerter i fødder, knæ, hofter eller ryg, når du spiller squash eller dyrker motion generelt. I denne guide hjælper vi dig på vej med, hvornår du bør investere i indlægssåler, samt hvad du skal overveje, når du køber dem.

Hvad kan indlægssåler hjælpe dig imod?

Overpronation

Definitionen på overpronation er den bevægelse, der sker, når foden rammer jorden. Det er en form for rullende bevægelse indad, som altså sker, når du tager et skridt. Ruller du foden for langt indad, kan det føre til ustabilitet og smerter i foden. Det kan også gå helt op og irritere knæene og rygsøjlen. Det sker blandt andet gennem ensidig belastning på hårdt og fladt underlag, som i høj grad er tilfældet i squash. Det kan ligeledes være det, der fører til hælsporer og andre lidelser såsom slidgigt. Derfor skal overpronation vurderes med alvor. Begynder du at opleve mindre smerter, kan vi anbefale vores Stable Trac indlægssåler fra Adapt Footlab. De vil hjælpe dig til en bedre bevægelse, som reducerer risikoen for overpronation.

Hælspore

Denne type skade sker i fodens hinde, og den skabes af overbelastning. Det er en inflammation i fodens hinde, og det giver store smerter under hælen, som i forvejen belastes hårdt, når du spiller squash. Det kan derfor også skabe irritation i hverdagens aktiviteter, da en smertefuld hæl selvfølgelig også kan mærkes ved almindelig gang. Mange squashspillere oplever at blive ramt af hælsporer, og til denne skade vil vi især anbefale vores Stabilizer indlægssåler fra Adapt Footlab. Den tilpasser sig hurtigt føddernes form og stabiliserer dem, som navnet også antyder.

Supination

Bevægelsen er den modsatte af overpronation og kendes også som underpronation. Foden bevæger sig altså udad, når man tager et skridt. Nogle squashspillere lider også af dette, der ligesom overpronation kan skabe store smerter og ubehag. Endnu en gang anbefaler vi Stable Trac indlægssålerne, da de bidrager til at reducere risikoen for supination.

 

Ting du bør huske, når du køber nye indlægssåler

Størrelsen

Sålernes størrelse svarer i de fleste tilfælde til en gruppe af størrelser og er delt op efter dette. Sådan er Squashlifes produkter også ofte inddelt, således at det er nemt for dig at vælge den rigtige størrelse.

 

Small

Str. 37-39

Medium

Str. 40-42

Large

Str. 43-44

X-Large

Str. 45-46

 

Herfra kan de også blot klippes til, så de passer perfekt i dine squashsko.

Fodbuen

For at få de helt nøjagtige mål og den bedst mulige støtte, kan du selv tjekke, hvilken vej din fod buer. Det kan ret simpelt gøres hjemmefra, hvis du følger denne video. På den måde kan du undersøge, om du har en neutral fodbue, om du overpronerer, eller om du supinerer.

Hvad er dit formål med indlægssålen? 

Husk at overveje formålet med dine indlægssåler. Vil du eksempelvis gerne forøge din performance? Performance-såler er designet til, at du kan forblive aktiv over længere perioder uden ekstra smerte. Derudover bidrager de også med støddæmpning.

Er du på udkig efter lindring? Bekvemmelige såler leverer god støtte, og det får dine knæ og din ryg i bedring.

Eller prøver du at behandle deciderede smerter? Så skal du have et mere avanceret produkt, der virkelig kan forbedre følelsen og smerterne i knæ, ryg og især hæl. De hjælper også med støddæmpning, og de kan give ekstra liv til dine sko.

Vær opmærksom på, at indlægssålerne bør erstatte den eksisterende sål i skoene. Dyrker du squash på højt plan eller rigtig meget motion af anden form, kan god restitution sideløbende med indlægssålerne også anbefales. 

Squashlife kan med vores produkter hjælpe med de fleste problemer, du oplever under spillet. Skulle du have spørgsmål til vores indlægssåler eller andet inden for squashudstyr, kan du altid kontakte os på telefon 2892 7220.

Hvis du allerede har fundet den bedste sål, og nu leder efter den rigtige squashsko, kan du læse vores guide til squashsko her

Forrige artikel Guide: Sådan vælger du de rigtige squashsko
Næste artikel Guide: Sådan vælger du den rigtige squashketcher