Gå til indhold
Velkommen til Squashlife - din squashspecialist!
Velkommen til Squashlife - din squashspecialist!
Hvad får jeg ud af at varme op, inden jeg spiller kamp?

Hvad får jeg ud af at varme op, inden jeg spiller kamp?

Da squash er en utrolig hård og eksplosiv sport, er det meget vigtig at varme op, før man går på banen. Det at stå at slå til bolden et par minutter, før man går igang med en kamp, er ikke rigtig opvarmning, men mere for at få bolden varm og lige få sine slag til at sidde rigtigt.

Hvordan varmer man op til squash?

Opvarmning til squash kan laves på et utal af forskellige måder, og det er meget individuelt, hvad der virker for den enkelte. Det er dog altid en god ide at starte stille ud med lidt let løb, gadedrengeløb eller lignende for at få kroppen langsomt forberedt på, at den skal til at vågne op. Når man så har fået lidt gang i benene, er det en god ide lige at få gang i de vigtigste muskelgrupper: læg, lår, ryg og arme. Lav også gerne nogle squashrelaterede bevægelser som eksempelvis skyggesquash (ghosting).

Det er også en god ide at tage et par spurter eller nogle hurtige ghostings for lige at få pulsen i vejret. Man bliver som regel mere forpustet første gang pulsen kommer højt op end de næste par gange, og det er jo rart at få overstået, før man står midt i en kampsituation.

Lidt let udstrækning af de store muskler er en god ide at slutte opvarmningen af med. Strækket skal dog ikke holdes så længe, som efter man har spillet, men kun ca. 10 sekunder.

Er man yderligere interesseret i at styrke sit åndedræt, og indre ro- og koncentratrionsevne kan man med fordel begynde på yoga, som kan hjælpe dig på disse parametre!

Opvarmningen er vigtig, men mange har en tendens til at glemme det, selvom de fleste ved, det er en god ide. For det første spiller man bedre, da kroppen er igang og for det andet og nok vigtigst, nedsættes risikoen for skader betydeligt.

Bevæg dig bedre på squashbanen med de rigtige sko

Udover at varme godt op så din krop er klar til squash vil et par rigtige squashsko også være en stor hjælp til at optimere dine bevægelighed på squashbanen. Overvejer du at investere i din bevægelighed og at reducere risikoen for skader i squash, kan du læse mere om valg af de rigtige squashsko her.

Forrige artikel Oversigt over squashbaner i Danmark
Næste artikel Guide: Hvor ofte skal man skifte squashbold?