Hvor længe holder en squashbold?

Dette spørgsmål er der nok mange motionister rundt om i klubberne, der ville have gavn af at vide lidt mere om. Ofte vælger spillere på motionsplan at spille med bolden til den går i stykker, hvilket kan tage meget lang tid.

En ny bold er meget ru i det og en bold, der eksempelvis er spillet med i en måned, vil være helt glat. Bolden vil således glide meget mere på gulvet og spillet ændre sig drastisk. Det bliver meget svært at nå de hårde flade slag, da bolden slet ikke tager fat i gulvet. Da mange spilleres problem i starten er, at duellerne ikke altid bliver så lange som de burde, vil det at spille med en slidt bold blot forværre dette problem. Derudover kanen slidt bolds udspring fra forvæggen også ændrer sig betydeligt og bliver mere ustabilt med tiden, hvilket så naturligvis heller ikke gør det nemmere.

Når spillere laver sjov med at en bold er meget slidt, kalder de den ofte for et spejl, da den skinner meget mere end en ny pga. dens glatte overflade. Topspillere kunne aldrig finde på at spille med så slidt en bold, da det helt vil ødelægge kampen.

Til kampe i elitedivisionen mm. er en tommelfingerregel, at en bold holder ca. 2-3 kampe, alt afhængig af hvor hårde kampene er. På professionelt plan skifter man bold mellem hver kamp. Som motionist holder den selvfølgelig lidt længere, men jeg vil mene at efter 5 ganges træning, så er det i hvert fald slut, hvis man vil have en ordentlig squash oplevelse.

Den bedste måde at finde ud af hvornår man bør skifte, er dog at kigge eller mærke på bolden og når dens ru overflade er helt forsvundet, så er det på høje tid at skifte.

En bold kan erhverves for ca. 20 kr, hvis man køber flere ad gangen, så mon ikke det er det værd.