Når vi siger "skift træningspartner" betyder det ikke, at vi opfordrer til helt at droppe din nuværende makker, men blot at det er meget vigtigt for ens udvikling som squashspiller, at man ikke altid spiller med den samme. Det vil ofte også gøre squash meget sjovere, hvis man nogle gange møder nogle andre med en anden spillestil.

Man vil ofte blive overrasket over at finde ud af at nogle af de tricks, som virker perfekt mod din makker, kan være det rene selvmord mod en hurtigere eller teknisk bedre modstander. Man bliver herved ofte nødt til at tænke i nye baner og prøve nye slag og taktikker af. Disse ting er helt afgørende for at udvikle sig som squashspiller og selvom ikke alle spiller squash for at blive verdensmester, så er det trods alt de fleste, der bedst kan lidt at vinde. Om det så er medaljer eller håneretten over kollegaen er blot en nuance forskel.

Det bedste man kan gøre er at melde sig ind i en klub, der har organiseret træning. En klubtræning kan både være øvelser og/eller kampe mod diverse spillere på ens eget niveau. En anden fordel ved dette er, at man ikke behøver blive hjemme fordi makkeren er syg eller ude at rejse, men blot kan møde op til træningen eller kontakte en fra det netværk man har skabt sig ved at møde op til træningerne eller andre klubarrangementer.

Det sociale aspekt i at møde andre spillere har selvfølgelig også en stor betydning. Sport og dermed også squash er måske den bedste måde at stifte venskaber på. Derudover kan det være en god idé at snakke med en sportspsykolog, hvis man ønsker at få mere mentalt overskud i sit spil.

 Se nedenstående link for at finde en klub nær dig.