Hvilke egenskaber søger du?

Læs herunder om hvilke egenskaber du søger når du vælger squashstreng. 

Power– Slagkraft: Vi anbefaler Ashaway Powernick, som findes i to forskellige udgaver. En rød udgave på 1,15mm i tykkelsen og en sort på 1,05mm. Der er her tale om en multifilament streng med en rug overflade der sikre greb om bolden samt massere af slagkraft. Sammenlignes den røde og den sorte variant vil man opleve at den røde har bedre holdbarhed da den har en større diameter. Den sorte variant vil dog give kompromisløs slagkraft, men med mindre holdbarhed. Ved Powernick opstrengninger anbefaler vi desuden at man får opstrenget sin ketcher med 1-2 pund mindre end ved andre strenge, da strengen er en anelse stiv i forhold til de andre.

Andre alternativer kunne være  Tecnifibre X-One Biphase (rød), som er Tecnifibres bud på en streng med massere af slagkraft. Overfladen en anelse mere glat end Ashaway, hviket giver en lidt anderledes føling med bolden.

 

Kontrol: Vi anbefaler primært disse to muligheder: UNSQUASHABLE Tour-Tec Pro og Ashaway Ultranick. UNSQUASHABLE Tour-Tec Pro er en tæt spunden multifilament streng med en holdbar overflade/skal, som forener kontrol og komfort i en og samme streng. Strengen er i tykkelsen 1,18 mm og er kommer i farven neon gul. Strengen flosser ved slid og betragtes af mange til at blive bedre og bedre, jo mere flosset den bliver. Ashaway Ultranick er en multifilament streng med rug overflade, som man ser på  mange af Ashaways strenge. Strengen er til jer som søger maksimal kontrol og præcision og den findes i to tykkelser på hhv. 1,15 mm (blå) og 1,25 mm (grøn). Forskellen på de to udgaver er primært i forhold til power og holdbarhed, hvor den blå vil give en smule mere power og den grønne vil give lidt ekstra holdbarhed.

Alternativt kan man også vælge Tecnifibre 305 green, som er en ægte klassiker og måske verdens mest solgte squashstreng gennem tiderne.

 

Allround: Søger du en streng der kan lidt af hvert i forhold til både slagkraft og kontrol, så anbefaler vi følgende to Ashaway strenge: Supernick XL Pro (mørkeblå) og Supernick XL Micro (gul). Disse to giver en god middelvej i forhold til slagkraft og kontrol. Supernick XL Pro er en anelse tykkere og vil derfor give en anelse mere holdbarhed end Supernick XL Micro. Micro er derimod tyndere og vil give en smule mere slagkraft på bekostning af en smule ringere holdbarhed. Begge strenge har den karakteristiske rug overflade man kender fra Ashaway, som giver en unik føling med bolden. Ønsker du at få det bedste af allround segmentet har vi som en nyhed fået Ashaway Supernick ZX 1,25 mm (orange), som er det nyeste skud på stammen. Denne streng er udviklet på samme base som de føromtalte Supernick strenge (gul og mørkeblå), men har fået en ny skald/overflade. Denne fornyelse gør at strengen holder spændingen en smule bedre og giver en smule mere holdbarhed. Dette er vel at mærke uden at gå på kompromis med spilleegenskaberne fra den oprindelige Supernick. 

Alternativt kan man overveje Tecnifibre DNAMX (sort), som ligeledes giver en god blanding mellem slagkraft og holdbarhed. Overfladen er en smule mere glat end Ashaway og dette giver en lidt anderledes direkte boldføling. Strenge fås i både 1,15 mm og 1,20 mm, som gør man kan lege lidt med balancen mellem holdbarhed (den tykke) og slagkraft (den tynde).

 

Skånsom for arm: Søger du en streng der er maksimalt skånsom overfor din arm eller skulder, så anbefaler vi en opstrengning med Black Knight SX 17 (sort) i 1,20 mm, som har den blødeste opbygning der sikre at der går mindst mulige vibrationer videre fra ketcheren til din arm/skulder. Ved opstrengninger med denne streng anbefaler vi desuden at man tilføjer 1-2 pund i forhold til andre opstrengninger, da opbygningen gør at den opleves blødere end normalt.

 

Holdbarhed/Budget: Skal du have en streng der er mest muligt holdbar eller bare billig så har vi udvalgte Dunlop og Grays strenge som lever fint op til dette formål. Priserne starter fra 180 kr.

Prisliste:

Power – Slagkraft:

Ashaway Powernick 1,05 mm (sort)

250 kr

Ashaway Powernick 1,15 mm (rød)

250 kr

Tecnifibre X-One Biphase 1,24 mm (rød)

250 kr

Kontrol:

Ashaway Ultranick 1,15 mm (blå)

260 kr

Ashaway Ultranick 1,25 mm (grøn)

260 kr

UNSQUASHABLE Tour-Tec Pro 1,18 mm (Neon gul)

215 kr

Tecnifibre 305 green 1,20 mm (grøn)

230 kr

Allround:

Ashaway Supernick ZX 1,25 mm (orange)

260 kr

Ashaway Supernick XL Pro 1,25 mm (mørkeblå)

240 kr

Ashaway Supernick XL Micro 1,15 mm (gul)

240 kr

Tecnifibre DNAMX 1,20 mm (sort)

240 kr

Skånsom for arm/skulder:

Black Knight SX 17 1,20 mm (sort)

220 kr

Holdbarhed/Budget

Dunlop

180 kr

Grays

180 kr

 

Værd at vide om opstrengninger

Hvordan slider du dine strenge? Springer du dine strenge ude omkring rammen på ketcheren er den absolut en fordel at vælge en streng på 1,20 mm eller tykkere. De tynde strenge er væsentlig mere sårbare overfor slag tæt på rammen og man vil på denne måde kunne spare sig selv for at ketcheren springer for hurtigt.

Har du en defekt bøsning/grommet/bumper, så er der væsentlig større risiko for at strenge springer for hurtigt. Ofte kan vi afhjælpe dig med en ny bøsning eller bumper. Kan vi ikke skaffe en reservedel til din ketcher så anbefaler vi igen at du får opstrenget din ketcher med en streng på 1,20 mm eller tykkere.

Hårdhed/Tension: Vi opererer med en standard tension på 25 pund. 25 pund svarer til lidt under 11,5 kilo, som, er den tension vi oplever at de fleste ketchere også er opstrenget med fra fabrikken. Generelt betyder en hårdere opstrengning at man opnår mindre power/slagkraft, men derimod en smule mere kontrol. Lige omvendt vil en blødere opstrengning give mere power samt mindre kontrol.

Vi vurderer at normalområdet på squashopstrengninger er 22-28 pund. Det sker at vi har spillere der ønsker at gå udenfor normalområdet, men det kræver ofte at man har eksperimenteret en del med sine opstrengninger før man vil kunne mærke at man opnår noget ved det.

Holdbarhed: Din opstrengnings holdbarhed afhænger af hvordan du spiller og hvor ofte. Det er helt individuelt fra spiller til spiller, hvor lang tid man kan få en type streng til at holde. Du kan dog give strengene bedre vilkår for at holde tension/hårdheden ved at opbevare dem ved normale temperaturer og fugtighed. Den kan f.eks. være problematisk for nogle opstrengninger at være i lastrummer på et fly (pga. meget lave temperaturer) eller i en meget varm bil om sommeren. En måde at omgås opbevaringsproblemer på er ved at købe en ketchertaske, som oftest har en termoforing der afhjælper problemet.

En god tommelfingerregel er at man som minimum skal have sin ketcher opstrenget det antal gange om året, som du spiller på en gennemsnitlig uge. Dvs. at man som minimum skal have opstrenget sin ketcher 2 gange på et år hvis man spiller to gange om ugen.

Hvor lang tid skal vi bruge på at opstrenge din ketcher? Vi kan oftest opstrenge din ketcher med en dags varsel og i visse tilfælde kan vi endda opstrenge ketcheren i butikken mens du venter. Ring gerne til os og hør om muligheden for at få lavet en opstrengning. Telefonnummeret til butikken er 28 92 72 20.

Forvirret? Kom gerne ind i butikken og modtag kyndig vejledning i det ovenstående. Du er også meget velkommen til at ringe på 28 92 72 20. Vi ses i Squashlife H C Ørsteds Vej 39B, 1879 Frederiksberg C - Tæt på Forum Metro st.