Squash som bekendt et spil, hvor begge spillere færdes på hele banen og ikke som i vores beslægtede sportsgrene, såsom tennis og badminton, på hver sin side af et net.

Af denne grund nytter det derfor ikke blot at kigge fremad mod forvæggen hele tiden, da det jo kun en gang imellem er der ens modstander står. Selvfølgelig er det interessant at se hvor bolden rammer forvæggen, men hvorfor først vide det i det øjeblik. Holder man istedet hele tiden øjnene på bolden har man mulighed for tidligere at forudsige i hvilken retning bolden vil gå. Både ved at kunne følge boldens bane tidligere, men også ved at lægge mærke til modstanderens position og sving.

På serven er det også vigtigt at kigge på bolden og modstanderen og ikke blot op i forvæggen, da man på den måde hurtige kan komme i position til at returnere serven, samt undgå at blive overrumplet at en anderledes serv. Dette er der desværre mange spillere rundt om i klubberne der ikke er vant til, men det er blot et spørgsmål om at vænne sig til det, så vil man hurtigt finde ud af at det giver en lidt bedre tid - og det kan vi jo alle bruge på en squashbane...

Når man siger, at man hele tiden skal kigge på bolden, betyder det ikke, at man behøver at dreje hovedet fuldstændigt. En god ide når bolden er bag en er, kun at dreje hovedet delvist i retning af bolden og så blot følge bolden det sidste med øjnene. Drejer man for meget kan det være svært at få drejet hurtigt nok tilbage, når man skal følge bolden mod forvæggen og ligeledes sætte efter den - især hvis der kommer et hårdt kryds.

Nogle spillere undlader at kigge tilbage af frygt for at få en bold i øjet. Dette bør dog aldrig ske for spillere der er inde i reglerne om let og stroke. Man hører dog desværre om enkelte tilfælde hvor folk er blevet ramt i øjet. Det er dog heldigvis meget sjældent forekommende. Skulle man dog stadig være lidt bange for det, er squashbriller en mulighed. Alle under 19 år skal spille med briller til alle juniorturneringer i Danmark. I USA og Canada skal alle spille med dem altid. Så har man denne mere eller mindre begrundede frygt, så er squashbriller svaret. Heller det end at undlade en så vigtig del af squash som at kigge på bolden.