I dette indlæg vil vi hjælpe dig med, hvad du skal være opmærksom på ved købet af din næste squash ketcher. Hos Squashlife gør vi vores bedste for at give dig alle de nødvendige informationer, der sikrer dig det perfekte udstyr, som kan hjælpe dig med at forbedre dit spil. Det er ofte meget personligt, hvad man som spiller sætter pris på. Derfor går vi her i dybden med de vigtigste parametre, der kan hjælpe dig i valget af ketcher.

Vægt

Vægten er et af de mest afgørende parametre i valget af squash ketcher. Generelt vejer de bedste squash ketchere, der er fremstillet af grafit, mellem 100 og 150 gram. En let squash ketcher (100-125 gram) passer til den offensive spiller, der vil flugte og styre spillet. Derimod er en tungere ketcher (135-150 gram) et godt fit til en mere traditionel spiller, der bygger duellerne op med hårde grundslag. En lettere ketcher egner sig desuden til spillere, der bruger håndleddet meget. En lavere vægt belaster håndled og albue mindre samt gør ketcheren mere manøvredygtig.

Kommer ketcherens vægt over de 160 gram, er den typisk fremstillet af aluminium, som er et tungere materiale. Denne type ketcher er typisk forbeholdt nybegyndere og bruges ofte som udlejningsketchere i diverse squashhaller. Forskellen i vægt går også hånd i hånd med prisen, da de lette grafit ketchere er en anelse dyrere, da de er fremstillet i et mere avanceret og lettere materiale.

 

Balance

Balancen i din squash ketcher er særdeles relevant, da den ligeledes har indflydelse på ketcherens spilleegenskaber. Det er ofte et spørgsmål om individuelle behov. Derfor er det stadig vigtigt at være opmærksom på de egenskaber, som forskellige typer af balance i ketcheren fører med sig. Squash ketcherens balance kan inddeles i tre kategorier: head-light (hovedlet), head-heavy (hovedtung) eller evenly balanced (neutralt balanceret).

Den hovedlette squash ketcher tilbyder god kontrol og forbedret ’touch’ ved eksempelvis drops og flugtninger. Ønsker du derimod en ketcher, der hjælper dig til at sætte fart i bolden, er en squash ketcher med en hovedtung balance vejen frem. Her er vægtfordelingen placeret oppe mod ketcherhovedet, som er der, hvor du træffer bolden i slaget. Dermed overføres mere af ketcherens vægt til bolden, der således giver dig mere fart i slaget.

En neutral balance er mellemtingen mellem hovedlet og hovedtung. Her får du en blanding, og hvis du ønsker en ’allround’ squash ketcher med henblik på balancen, er dette det sikre valg.

  

Squash ketcherens hovedform

Der findes groft sagt to forskellige former, når det kommer til ketcherens hoved. Henholdsvis en rund og en aflang (eller dråbeformet) hovedform.

En squash ketcher med et rundt ketcher hoved forbindes med kontrol og et stort slagfelt. Det kan således være det rette valg til en teknisk spiller, som ønsker præcision. Det store slagfelt kan dog også være ideelt til spilleren, der ikke nødvendigvis rammer lige midt i ’sweetspot’ hver gang, og derfor har gavn af en lidt mere tilgivende ketcher ved ’off centre hits’. Af denne type ketcher kan vi eksempelvis anbefale topketcheren Harrow Vapor til spilleren, der ønsker at udspille modstanderen ved hjælp af en let ketcher med god kontrol:

 

På den anden side forbindes en squash ketcher med et dråbeformet hoved med styrke, da de lange strenge øger trampolin-effekten. Det vil sige, at der er mere streng, der presses bagud og dernæst fremad igen ved træf af bolden, hvilket giver dig mere kraft i slaget. Derfor passer den aflange hovedform typisk til en spiller, der ønsker at lægge et pres på modstanderen enten via hårde grundslag eller med hurtige flugtninger. Et godt eksempel på en “aggressiv ketcher” med et dråbeformet hoved er Black Knight Magnum NXS 130.

 

Strenge

Strengene på ketcheren er ydermere en vigtig funktion i forhold til den type squash, man ønsker at spille. Højere kvalitet på strengene giver bedre greb og følelse med bolden. Dette kan både bidrage med slagkraft og kontrol i dit slag. Især Harrow, Tecnifibre og Black Knight er kendt for at levere strenge af højeste kvalitet. Producenter som Dunlop, Prince og Wilson leverer en mere middelmådig (og til tider også mere holdbar) kvalitet. Disse er til gengæld rigeligt for motionister, der ikke går lige så meget op i dette parameter, som øvede spillere gør.

Udover strengens kvalitet betyder opstrengningens hårdhed også meget for spillet. En blød opstrengning giver mere trampolin-effekt når du slår til bolden og dermed mere slagkraft. En hård opstrengning giver dig til gengæld mere kontrol. Samtidig belaster en hård opstrengning strengene hårdere. Derfor kan man argumentere for, at opstrengningens holdbarhed falder en lille smule i takt med, at strengene spændes hårdere op.

Bestil din næste squash ketcher hos Squashlife

Hos Squashlife har vi en lang række ketchere, der passer til forskellige spillertyper. Vi har allieret os med de bedste producenter, således at du har mange muligheder at vælge imellem. Du kan se vores udvalg lige her. Skulle du have spørgsmål til valget af ketcher eller andet squash udstyr, er du velkommen til at ringe til os på tlf. 2892 7220. Du skal også være velkommen til at besøge os i vores butik i København.